2020-05-05

Programavimo paslaugos neprivalo būti brangios

Dažnai kyla klausimas - kiek kainuoja programavimo paslaugos? Esame ne kartą girdėję, kad apps'o sukūrimo kaina prasideda nuo €10.000, o didesnė sistema gali kainuoti ir virš €100.000.

Šiame straipsnyje apžvelgsime, kodėl programavimo paslaugų kainos yra tokios didelės ir kokiais būdais jas galima ženkliai sumažinti

Programavimo paslaugų sudedamosios dalys
Programavimo paslaugų kaštai

Kodėl programavimo paslaugos tiek daug kainuoja?

Pažiūrėjus, kiek kainuoja programėlė su paprastomis funkcijomis Apple ir Android sistemose, matome, kad atsakymas yra €48.800. Pagrindinės aukštų programavimo paslaugų kainų priežastys yra darbuotojų kaštai ir projektų trukmė.

Programuotojų kaštai

Ne paslaptis, kad programuotojai yra viena iš daugiausiai uždirbančių specialybių grupių pasaulyje. Programavimui reikia labai specifinių gebėjimų ir žinių. Tam, kad taptum profesionalu vienoje sferoje (kas tai bebūtų - Web, Hardware, Artificial Intelligence ar kita), procesas užtruks metų metus. Pavyzdžiui, vien iOS (Apple programėlių) programuotojo Lietuvoje vidutinis atlyginimas “į rankas” yra apie €2000 EUR.

Pridėjus mokesčius, matome, kad darbdaviui vieno programuotojo išlaikymas per mėnesį kainuoja apie €3.500. Be abejo, vienas žmogus visos sistemos sukurti negalės, todėl programuotojai dirba komandose. Paprastai komandą sudaro keli programuotojai ir kvalifikuotas projekto vadovas.

Nepamirškime, kad darbdaviui dar kainuoja biuras, serveriai, licencijos, marketingas ir įvairios kitos išlaidos. Tad vienos IT komandos išlaikymas kainuos apie €20.000 per mėnesį.

Projekto trukmė

Antra kainos sudedamoji dalis yra projekto trukmė. Kuo sudėtingesnis projektas, tuo ilgiau užtruks jį padaryti ir tuo daugiau jis kainuos. Jei reikalingas sofistikuotas dirbtinio intelekto algoritmas jūsų produktui, tikėtina, kad jo sukūrimas užtruks ilgai ir dėl to kainuos daug.

Alternatyva tradiciniam programavimui

Neseniai pasaulyje atsirado alternatyva paprastam programavimui - no code įrankiai. Šių įrankių pagalba galima kurti elektronines svetaines, įvairias programas, vidinius IT įrankius įmonėms ir praktiškai viską, ką tik įmanoma sugalvoti. Visa tai galima padaryti be programavimo žinių.

No Code įrankių išskirtinumas

Šių įrankių pagalba nebereikia galvoti apie serverius, apie patį programavimą. Galima fokusuotis tik į esančios problemos sprendimą.

Kas anksčiau užtrukdavo mėnesį, dabar užtruks iki savaitės. Net ir minėtas apps’o kūrimas bus daug pigesnis ir greitesnis. Kai kuriais atvejais, naudojant šiuos įrankius, kaštus galima sumažinti iki 10 kartų.

Programuoti ar kurti su No Code?

Gaila, tačiau No Code galima pritaikyti ne visais atvejais. Ypatingai kompleksiškos arba išskirtinės programos dažniausiai programuojamos paprastuoju būdu. Tačiau - sakau iš patirties - No Code sprendimus galima pritaikyti 80% atvejų. Pasikonsultavus su specialistais, dirbančiais su No Code įrankiais, sužinosite, kuris iš šių būdų jums tinkamiausias.

Mokytis dirbti su No Code įrankiais

Naudotis No Code įrankiais ir su jais kurti sistemas galima išmokti patiems. Jeigu reikia paprastos svetainės ar nesudėtingos sistemos, lengvai ją susikursite patys. Jei reikia patarimo, kokius No Code įrankius naudoti jūsų projektams, galite parašyti mums žinutę.

Pirkti programavimo paslaugas

Jeigu jūsų programa yra kompleksiška, kurią reikia integruoti su daugeliu sistemų ir kuriai reikalingas išskirtinis sprendimas, daug sutaupyti neišeis. Tokiu atveju rekomenduotume samdyti programavimo įmonę, jau dirbusią su panašiais projektais.

Apibendrinant

Programavimo paslaugos ypač brangios yra dėl brangių specialistų ir ilgų projektų. Norint sumažinti kaštus, vienas efektyviausių būdų yra naudotis naujos kartos No Code įrankiais, taip sprendžiant IT kaštų problemas savo įmonėje.

Apie autorių

Rokas jau virš kelių metų dirba su No Code įrankiais. Jis vysto renginių technologijų verslą Scantact.com ir kartu su MB "Su idėja" padeda įmonėms spręsti procesines ir automatizacijos kliūtis bei kurti vidinius įrankius naudojant no Code programas, taip didinant įmonių efektyvumą.

Leave a Reply

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram